МОЛОДЬ ЗА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ
Субота, 21.12.2024, 16:26
Меню сайту

Форма входу

Категорії розділу
Харчові продукти [49]
Публікація статей з результатами досліджень якості харчових продуктів
Непродовольчі товари [39]
Публікація статей з результатами досліджень непродовольчих товарів
Банківські послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень банківських послуг
Страхові послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень страхових послуг
Туристичні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень туристичних послуг
Консалтингові послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень консалтингових послуг
Побутові послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень побутових послуг
Реклама [0]
Публікація статей з результатами досліджень рекламних послуг
Юридичні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень юридичних послуг
Медичні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень медичних послуг
Поліграфічні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень поліграфічних послуг
Транспортні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень транспортних послуг
Бухгалтерські послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень бухгалтерських послуг
Сервісні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень сервісних послуг
Фінансові послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень фінансових послуг
Митні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень митних послуг
Маркетингові послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень маркетингових послуг
Освітні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень освітніх послуг
Інформаційні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень інформаційних послуг
Internet-послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень Internet-послуг
Житлово-комунальні послуги [0]
Публікація статей з результатами досліджень житлово-комульних послуг
Послуги зв'язку [0]
Публікація статей з результатами досліджень послуг зв'язку
Послуги охорони та безпеки [0]
Публікація статей з результатами досліджень послуг охоронних компаній
Послуги індустрії розваг та відпочинку [0]
Публікація статей з результатами досліджень послуг індустрії розваг та відпочинку

Пошук

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 163

Міні-чат

Друзі сайту
КНТЕУ

МЦ ОСА

Портал споживача

Центр Экспертиз "ТЕСТ"

Якість життя

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » Файли » СТАТТІ » Харчові продукти

У категорії матеріалів: 49
Показано матеріалів: 1-40
Сторінки: 1 2 »

Сортувати по: Даті · Назві · Рейтингу · Коментарям · Завантаженням · Переглядам

Найактуальнішим питанням є ідентифікація і ліквідація проблем у вигляді порушень  і зловживань на ринку харчових продуктів. Їхнє вирішення  призведе до покращення товарного забезпечення суспільства, а отже і до підвищення рівня  життя, що є основною метою будь-якого прогресу.

Харчові продукти | Переглядів: 4337 | Завантажень: 615 | Додав: admin | Дата: 13.06.2010 | Коментарі (1)

Дана стаття присвячена дослідженню якості вершків згущених. У статті проаналізовано сучасний ринок вершків згущених та їх споживні властивості, наведена порівняльна оцінка якості вершків згущених різних виробників.
Харчові продукти | Переглядів: 1060 | Завантажень: 2106 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Стаття присвячена товарознавчій експертизі якості зразків чаю чорного з бергамотом різних виробників та порівнянню їх  за органолептичними властивостями.
Харчові продукти | Переглядів: 1258 | Завантажень: 724 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У статті викладено дослідження якості та проведення товарознавчої експертизи вівсяних крупів та вівсяних пластівців. Проведено детальний аналіз маркування і пакування обраних зразків, описано органолептичні та фізико-хімічні дослідження, зроблений висновок щодо якості досліджуваних зразків вітчизняних круп.
Харчові продукти | Переглядів: 1094 | Завантажень: 1018 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (2)

В даній статті представлені результати товарознавчої експертизи двох зразків жувальних гумок виробників «Dirol Cadbury» та «Wrigley,Росія» за повнотою маркування, органолептичними та фізико-хімічними показниками якості. Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім того, всі зразки містять харчові добавки, які можуть спричинити шкоду організму людини, а саме: фенілаланін та аспартам.
Харчові продукти | Переглядів: 1525 | Завантажень: 786 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (3)

Стаття присвячена  проблемі якості дистильованих алкогольних напоїв, а саме джину. Наведено результати  оцінки якості та встановлено її відповідність вимогам нормативних документів.
Харчові продукти | Переглядів: 1092 | Завантажень: 541 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

В статті наведені актуальні питання щодо дослідження якості лікерів вітчизняного виробника. На прикладі лікерів, що виробляє Львівський лікеро-горілчаний завод, проведена порівняльна оцінка за органолептичними та фізико-хімічними показниками якості, а також відповідність маркування лікерів згідно з нормативною документацією. За результатами досліджень були зроблені висновки.

 

Харчові продукти | Переглядів: 1051 | Завантажень: 1242 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У статі проаналізовано сучасний ринок борошняних кондитерських виробів та результати дослідження якості вафель «Артек» популярних в Україні торговельних марок, що є лідерами на ринку за обсягами споживання вафель.
Харчові продукти | Переглядів: 1180 | Завантажень: 1791 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

В статті наведені результати оцінки якості м’ясних копченостей виробництва ВАТ ‹‹М’ясокомбінат Ятрань››, за фізико-хімічними та органолептичними показниками зразків. На підставі цих результатів надано характеристику асортименту та доцільності вживання м’ясних виробів у щоденному раціоні людини.
Харчові продукти | Переглядів: 1085 | Завантажень: 1608 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (1)

В статті наведено сучасні проблеми виробництва м’ясних продуктів на ринку України. На прикладі сирокопченої ковбаси різних виробників проведена порівняльна оцінка за органолептичними, фізико-хімічними показниками якості, а також відповідність маркування ковбасних виробів згідно з нормативною документацією. За результатами досліджень були зроблені висновки.
Харчові продукти | Переглядів: 986 | Завантажень: 989 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Стаття присвячена дослідженню якості безалкогольних газованих напоїв, а саме безалкогольних газованих напоїв типу квас, різних вітчизняних виробників. Також у роботі проаналізовано особливості експертизи безалкогольних напоїв, зазначені види фальсифікацій даної групи товарів.
Харчові продукти | Переглядів: 894 | Завантажень: 2660 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У статті проаналізовано сучасний ринок та асортимент шоколаду з начинкою. Проведена перевірка правильності і повноти маркування. Наведені результати експертизи споживних властивостей шоколаду з начинкою різних українських виробників.
Харчові продукти | Переглядів: 833 | Завантажень: 1213 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Пропонована наукова стаття присвячена вивченню актуального питання експертизи какао-порошку. У роботі наведено дослідження світового і вітчизняного ринку какао-порошку та результати проведення товарознавчої експертизи якості за комплексом органолептичних та фізико-хімічних показників трьох зразків какао-порошку різних вітчизняних виробників.
Харчові продукти | Переглядів: 868 | Завантажень: 1262 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (1)

У статті охарактенризовано стан виробництва плодоовочевих соків, нектарів і сокових напоїв в Україні. Наведено характеристики плодоовочевих нектарів, проведено дослідження якості нектарів п’яти найбільш відомих вітчизняних виробників за органолептичними і фізико-хімічними показниками. Встановлено відповідність їх якості вимогам ДСТУ  G 4150:2003 „Соки, напої сокові, нектари плодово-ягідні, овочеві та з баштанових культур. Загальні технічні умови”.
Харчові продукти | Переглядів: 864 | Завантажень: 1635 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Стаття присвячена дослідженню якості м’яса мороженого, а саме м’яса яловичини в напів тушках, різних вітчизняних виробників. Також у роботі проаналізовано сучасний ринок мороженого м’яса, окреслено коло основних імпортерів та експортерів, висвітлено актуальні проблеми ринку м’яса в Україні, основні тенденції та перспективи розвитку.
Харчові продукти | Переглядів: 809 | Завантажень: 1377 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

В статті наведено результати товарознавчої оцінки якості бананів сорту Кавендіш різного ступеню стиглості за органолептичними та хімічними показниками.
Харчові продукти | Переглядів: 815 | Завантажень: 422 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Статтю присвячено науково-теоретичному обґрунтуванню товарознавчої експертизи зеленого чаю. В роботі зроблено огляд літературних джерел вітчизняних і російських науковців в галузі проведення експертизи харчових продуктів. Визначено суть і поняття експертизи, розкриті основні напрямки діяльності товарознавців-експертів при проведенні митної експертизи якості зеленого чаю.
Харчові продукти | Переглядів: 818 | Завантажень: 1479 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У статті розглянуто стан ринку харчових концентратів, а також висвітлено результати дослідження якості харчових концентратів: вермішелі швидкого приготування різних виробників згідно нормативних документів.
Харчові продукти | Переглядів: 840 | Завантажень: 796 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (1)

У даній статті розглянуто особливості заморожування, як одного із сучасних способів консервування плодоовочевої продукції. Досліджено якість замороженого перцю солодкого     різних виробників, за органолептичними і фізико-хімічними показниками.
Харчові продукти | Переглядів: 793 | Завантажень: 736 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

Дослідженнями даної статті є товарознавча експертиза якості розчинної кави вітчизняного і закордонного виробництва. Було досліджено шість зразків розчинної кави, такі як Tchibo Exclusive, Nescafe Gold, «Галка», Cafe Globo, Cafe Pele, Jacobs Monarch.

Була проведена оцінка маркування і якості упаковки, органолептичні і фізико-хімічні дослідження показників розчинної кави.

Харчові продукти | Переглядів: 834 | Завантажень: 2034 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

В даній статті проаналізовано особливості проведення експертизи коньяків в Україні і відмічені найбільш відомі українські виробники. На основі проведених досліджень подані результати оцінки органолептичних та фізико-хімичних показників якості коньяків на відповідність вимогам нормативних документів. Проведині дослідження свідчать про наявність на ринку неякісної продукції. 

Харчові продукти | Переглядів: 686 | Завантажень: 1166 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У даній статті розглянута експертиза картопляного та  кукурудзяного крохмалю. Досліджено якість картопляного та кукурудзяного  крохмалю за фізико - хімічними та органолептичними показниками.
Харчові продукти | Переглядів: 718 | Завантажень: 973 | Додав: admin | Дата: 07.06.2010 | Коментарі (0)

У даній статті наведені результати дослідження якості сухих молочних сумішей для дитячого харчування торгових марок Хумана, Хіпп, Нутрілон, Детолакт, Малютка та Вінні. Дослідження проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості.
Харчові продукти | Переглядів: 626 | Завантажень: 683 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У статті викладено дослідження якості соєвого соусу вітчизняного та зарубіжного виробництва. Представлено детальний аналіз маркування і пакування обраних зразків соєвого соусу, описані органолептичні та фізико-хімічні дослідження, зроблений об’єктивний, обґрунтований, кваліфікований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
Харчові продукти | Переглядів: 614 | Завантажень: 556 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У даній статті наведені результати дослідження якості консервованих маринованих грибів опеньків різних торгівельних марок вітчизняного та закордонного виробництва. Дослідження проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості, а також визначали якість упаковки та повноту марковання. Результати експертизи якості досліджуваних зразків консервів свідчать про їх невідповідність вимогам нормативної документації.
Харчові продукти | Переглядів: 660 | Завантажень: 570 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У даній статті наведені результати оцінки якості шести зразків оливкової олії категорії "Extra Virginрізних товаровиробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками. Також проаналізовано маркування та пакування зразків оливкової олії. Під час дослідження оливкової олії виникла проблема відсутності вітчизняних нормативних документів, які б чітко регулювали якість даної імпортованої продукції.
Харчові продукти | Переглядів: 679 | Завантажень: 1077 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

На українському ринку постійно зростає популярність креветок. В даній статті об’єктами експертизи було обрано сім зразків креветок зарубіжних виробників. Дослідження проводилися органолептичні та фізико-хімічні. Також наведений аналіз маркування та обґрунтований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
Харчові продукти | Переглядів: 687 | Завантажень: 459 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (1)

У статті викладено дослідження якості сардельок «Шпикачки» вітчизняного виробництва. Представлено аналіз маркування обраних зразків сардельок, описані органолептичні та фізико-хімічні дослідження, зроблений обґрунтований, кваліфікований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
Харчові продукти | Переглядів: 626 | Завантажень: 653 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В даній статті досліджується асортимент та якість оливок консервованих різних торгівельних марок. Об’єктами експертизи було обрано вісім зразків як чорних так і зелених консервованих оливок різних виробників. Дослідження проводилися за органолептичними та фізико-хімічними показниками якості, а також визначалась якість упаковки та повнота маркування. В ході дослідження оливок консервованих виникла проблема відсутності доступної нормативної документації, яка б регулювала якість імпортованої продукції.
Харчові продукти | Переглядів: 660 | Завантажень: 531 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В даній статті наведені результати дослідження якості п'яти безалкогольних напоїв – квасу – вітчизняного виробництва за органолептичними та фізико-хімічними показниками. А також проаналізована відповідність марковання чинним в Україні вимогам.
Харчові продукти | Переглядів: 690 | Завантажень: 1670 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В статті проаналізовано вітчизняний та світовий ринок сухих молочних сумішей. Охарактеризовано основні торгові марки вітчизняного та імпортного дитячого харчування. Розглянуто ідентифікацію сухих молочних сумішей за основними ознаками, які включать якісно-кількісну характеристику складників; якість базової сировини, маркування, пакування.
Харчові продукти | Переглядів: 623 | Завантажень: 1105 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

Ринок продовольчих товарів переповнений фальсифікованою продукцією, тому проведення експертизи якості цитрусових соків набуло актуального значення. В статті проведені органолептичні та фізико-хімічні  дослідження, з метою оцінки якості цитрусових соків найвідоміших торгових марок.
Харчові продукти | Переглядів: 727 | Завантажень: 790 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

Стаття присвячена дослідженню якості натуральних м’ясних консервів, що реалізуються на споживчому ринку м. Києва. В роботі проведений аналіз експертизи якості п’яти видів консервів шинки за органолептичними та фізико-хімічними показниками, виявлені зразки, які не відповідають вимогам якості.
Харчові продукти | Переглядів: 769 | Завантажень: 336 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В даній статті розглядається якість представлених на ринку України морожених креветок різних виробників. Морожені креветки ТМ «AGAMA», «Karolina», «Nortop»  досліджувалися за органолептичними та фізико-хімічними показниками.

Встановлено, що морожені креветки ТМ «AGAMA», «Karolina» відповідають вимогам ГОСТ 7630-96 та ГОСТ 20845-2002.

 

Харчові продукти | Переглядів: 673 | Завантажень: 745 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У даній статті представлено порівняльне тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження. Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
Харчові продукти | Переглядів: 626 | Завантажень: 650 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (2)

У даній статті представлено порівняльне тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження. Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
Харчові продукти | Переглядів: 648 | Завантажень: 416 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У статті розглянуто асортимент сухарних виробів, а також висвітлено результати дослідження якості сухарів здобних різних виробників.
Харчові продукти | Переглядів: 639 | Завантажень: 776 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

У статті розглянуто асортимент сухарних виробів, а також висвітлено результати дослідження якості сухарів здобних різних виробників.
Харчові продукти | Переглядів: 640 | Завантажень: 754 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В  статті наведені результати експертизи  якості бісквітних рулетів зарубіжного виробництва ТМ "7DAYS”, ТМ "BALCONI S.p.A” та ТМ "harry’S” за органолептичними та фізико-хімічними показниками і надані пропозиції щодо поліпшення асортименту та якості борошняних кондитерських виробів.

Харчові продукти | Переглядів: 606 | Завантажень: 764 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

В даній статті розглядається якість представлених на ринку України «Шпроти в олії» від різних виробників: ТМ :”ХАКО”,”МАСЕКО”, "ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRU RAND”які  досліджувалися за органолептичними та фізико-хімічними показниками.Встановлено, що рибні консерви виробників: ТМ ”,”МАСЕКО”, "ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRU RAND” відповідають  вимогам нормативних документів. 
Харчові продукти | Переглядів: 665 | Завантажень: 1851 | Додав: admin | Дата: 06.06.2010 | Коментарі (0)

1-40 41-49
Copyright MyCorp © 2024
Сайт создан в системе uCoz