Найактуальнішим питанням є ідентифікація і
ліквідація проблем у вигляді порушень і зловживань на ринку харчових продуктів. Їхнє
вирішення призведе до покращення
товарного забезпечення суспільства, а отже і до підвищення рівня життя, що
є основною метою будь-якого прогресу.
Дана
стаття присвячена дослідженню якості вершків згущених. У статті проаналізовано
сучасний ринок вершків згущених та їх споживні властивості, наведена порівняльна
оцінка якості вершків згущених різних виробників.
Стаття
присвячена товарознавчій експертизі якості зразків чаю чорного з бергамотом
різних виробників та порівнянню їх за
органолептичними властивостями.
У статті
викладено дослідження якості та проведення товарознавчої експертизи вівсяних
крупів та вівсяних пластівців. Проведено детальний аналіз маркування і
пакування обраних зразків, описано органолептичні та фізико-хімічні
дослідження, зроблений висновок щодо якості досліджуваних зразків вітчизняних
круп.
В даній статті
представлені результати товарознавчої експертизи двох зразків жувальних гумок
виробників «Dirol Cadbury» та «Wrigley,Росія» за повнотою маркування, органолептичними
та фізико-хімічними показниками якості. Встановлено, що всі зразки містять неповну
інформацію щодо маркування. Крім того, всі зразки містять харчові
добавки, які можуть спричинити шкоду організму людини, а саме: фенілаланін та
аспартам.
Стаття
присвячена проблемі якості дистильованих
алкогольних напоїв, а саме джину. Наведено результатиоцінки якості та встановлено її відповідність
вимогам нормативних документів.
В статті наведені актуальні питання щодо
дослідження якості лікерів вітчизняного виробника. На прикладі лікерів, що
виробляє Львівський лікеро-горілчаний завод, проведена порівняльна оцінка за
органолептичними та фізико-хімічними показниками якості, а також відповідність
маркування лікерів згідно з нормативною документацією. За результатами
досліджень були зроблені висновки.
У статі проаналізовано сучасний ринокборошнянихкондитерських
виробів та результати дослідження якості вафель «Артек» популярних в Україні
торговельних марок, що є лідерами на ринку за обсягами споживання вафель.
В статті наведені результати оцінки якості м’ясних копченостей виробництва
ВАТ ‹‹М’ясокомбінат Ятрань››, за фізико-хімічними та органолептичними
показниками зразків. Напідставі цих
результатів надано характеристику асортименту та доцільності
вживання м’ясних виробів у щоденному раціоні людини.
В
статті наведено сучасні проблеми виробництва м’ясних продуктів на ринку
України. На прикладі сирокопченої ковбаси різних виробників проведена
порівняльна оцінка за органолептичними, фізико-хімічними показниками якості, а
також відповідність маркування ковбасних виробів згідно з нормативною
документацією. За результатами досліджень були зроблені висновки.
Стаття
присвячена дослідженню якості безалкогольних газованих напоїв, а саме
безалкогольних газованих напоїв типу квас, різних вітчизняних виробників. Також
у роботі проаналізовано особливості експертизи безалкогольних напоїв, зазначені
види фальсифікацій даної групи товарів.
У статті проаналізовано сучасний ринок та
асортимент шоколаду з начинкою. Проведена перевірка правильності і повноти
маркування. Наведені результати експертизи споживних властивостей шоколаду з
начинкою різних українських виробників.
Пропонована наукова стаття присвячена вивченню актуального питання
експертизи какао-порошку. У роботі наведено дослідження світового і вітчизняного ринку
какао-порошку та результати проведення товарознавчої експертизи якості за
комплексом органолептичних та фізико-хімічних показників трьох зразків
какао-порошку різних вітчизняних виробників.
У
статті охарактенризовано стан виробництва плодоовочевих соків, нектарів і
сокових напоїв в Україні. Наведено характеристики плодоовочевих нектарів,
проведено дослідження якості нектарів п’яти найбільш відомих вітчизняних
виробників за органолептичними і фізико-хімічними показниками. Встановлено
відповідність їх якості вимогам ДСТУ G4150:2003 „Соки, напої сокові, нектари плодово-ягідні,
овочеві та з баштанових культур. Загальні технічні умови”.
Стаття присвячена
дослідженню якості м’яса мороженого, а саме м’яса яловичини в напів тушках,
різних вітчизняних виробників. Також у роботі проаналізовано сучасний ринок
мороженого м’яса, окреслено коло основних імпортерів та експортерів, висвітлено
актуальні проблеми ринку м’яса в Україні, основні тенденції та перспективи
розвитку.
В
статті наведено результати товарознавчої оцінки якості бананів сорту Кавендіш
різного ступеню стиглості за органолептичними та хімічними показниками.
Статтю присвячено науково-теоретичному обґрунтуванню
товарознавчої експертизи зеленого чаю. В роботі зроблено огляд літературних
джерел вітчизняних і російських науковців в галузі проведення експертизи
харчових продуктів. Визначено суть і поняття експертизи, розкриті основні
напрямки діяльності товарознавців-експертів при проведенні митної експертизи
якості зеленого чаю.
У статті розглянуто стан ринку харчових
концентратів, а також висвітлено результати дослідження якості харчових концентратів:
вермішелі швидкого приготування різних виробників згідно нормативних документів.
У даній статті розглянуто особливості заморожування, як одного із
сучасних способів консервування плодоовочевої продукції. Досліджено якість
замороженого перцю солодкогорізних виробників, за органолептичними і
фізико-хімічними показниками.
Дослідженнями даної статті
є товарознавча експертиза якості розчинної кави вітчизняного і закордонного
виробництва. Було досліджено шість зразків розчинної кави, такі як TchiboExclusive, NescafeGold, «Галка», CafeGlobo, CafePele, JacobsMonarch.
Була
проведена оцінка маркування і якості упаковки, органолептичні і фізико-хімічні
дослідження показників розчинної кави.
В даній статті проаналізовано особливості
проведення експертизи коньяків вУкраїні і відмічені найбільш відомі українські виробники. На основі
проведених досліджень подані результати оцінки органолептичних та
фізико-хімичних показників якості коньяків на відповідність вимогам нормативних
документів. Проведині дослідження свідчать про наявність на ринку неякісної
продукції.
У даній статті розглянута
експертиза картопляного та кукурудзяного
крохмалю. Досліджено якість картопляного та кукурудзяногокрохмалю за фізико -хімічними та органолептичними показниками.
У даній статті наведені результати
дослідження якості сухих молочних сумішей для дитячого харчування торгових
марок Хумана, Хіпп, Нутрілон, Детолакт, Малютка та Вінні. Дослідження
проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості.
У статті викладено дослідження якості соєвого
соусу вітчизняного та зарубіжного виробництва. Представлено детальний аналіз
маркування і пакування обраних зразків соєвого соусу, описані органолептичні та
фізико-хімічні дослідження, зроблений об’єктивний, обґрунтований,
кваліфікований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
У даній
статті наведені результати дослідження якості консервованих маринованих грибів
опеньків різних торгівельних марок вітчизняного та закордонного виробництва. Дослідження
проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості, а також
визначали якість упаковки та повноту марковання. Результати експертизи якості досліджуваних
зразків консервів свідчать про їх невідповідність вимогам нормативної документації.
У даній
статті наведені результати оцінки якості шести зразків оливкової олії категорії
"ExtraVirgin” різних товаровиробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками.
Також проаналізовано маркування та пакування зразків оливкової олії. Під час
дослідження оливкової олії виникла проблема відсутності вітчизняних нормативних
документів, які б чітко регулювали якість даної імпортованої продукції.
На українському ринку постійно
зростає популярність креветок. В даній статті об’єктами експертизи було обрано
сім зразків креветок зарубіжних виробників. Дослідження проводилися
органолептичні та фізико-хімічні. Також наведений аналіз маркування та
обґрунтований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
У статті викладено дослідження
якості сардельок «Шпикачки» вітчизняного виробництва. Представлено аналіз
маркування обраних зразків сардельок, описані органолептичні та фізико-хімічні
дослідження, зроблений обґрунтований, кваліфікований висновок щодо якості
досліджуваних зразків.
В даній статті досліджується асортимент та якість оливок консервованих
різних торгівельних марок. Об’єктами експертизи було обрано вісім зразків як
чорних так і зелених консервованих оливок різних виробників. Дослідження
проводилися за органолептичними та фізико-хімічними показниками якості, а також
визначалась якість упаковки та повнота маркування. В ході дослідження оливок
консервованих виникла проблема відсутності доступної нормативної документації,
яка б регулювала якість імпортованої продукції.
В
даній статті наведені результати дослідження якості п'яти безалкогольних напоїв
– квасу – вітчизняного виробництва за органолептичними та фізико-хімічними
показниками. А також проаналізована відповідність марковання чинним в Україні
вимогам.
В статті проаналізовано вітчизняний та світовий
ринок сухих молочних сумішей. Охарактеризовано основні торгові марки
вітчизняного та імпортного дитячого харчування. Розглянуто ідентифікацію сухих
молочних сумішей за основними ознаками, які
включать якісно-кількісну характеристику складників; якість базової сировини,
маркування, пакування.
Ринок продовольчих товарів переповнений
фальсифікованою продукцією, тому проведення експертизи якості цитрусових соків набуло
актуального значення. В статті проведені органолептичні та фізико-хімічнідослідження, з метою оцінки якості цитрусових
соків найвідоміших торгових марок.
Стаття присвячена
дослідженню якості натуральних м’ясних консервів, що реалізуються на споживчому
ринку м. Києва. В роботі проведений аналіз експертизи якості п’яти видів
консервів шинки за органолептичними та фізико-хімічними показниками, виявлені
зразки, які не відповідають вимогам якості.
В даній статті розглядається якість представлених
на ринку України морожених креветок різних виробників. Морожені креветки ТМ «AGAMA», «Karolina», «Nortop»досліджувалися за органолептичними та
фізико-хімічними показниками.
Встановлено, що морожені
креветки ТМ «AGAMA», «Karolina» відповідають вимогам ГОСТ 7630-96 та ГОСТ 20845-2002.
У даній статті представлено порівняльне
тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та
закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження.
Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім
того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та
малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
У даній статті представлено порівняльне
тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та
закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження.
Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім
того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та
малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
Встатті наведені результати експертизи якості бісквітних рулетів зарубіжного
виробництва ТМ "7DAYS”, ТМ "BALCONIS.p.A” та ТМ "harry’S” за органолептичними та фізико-хімічними
показниками і надані пропозиції щодо поліпшення асортименту та якості
борошняних кондитерських виробів.
В даній статті розглядається якість представлених на
ринку України «Шпроти в олії» від різних виробників: ТМ :”ХАКО”,”МАСЕКО”,
"ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRURAND”які досліджувалися за органолептичними та
фізико-хімічними показниками.Встановлено, що рибні консерви виробників: ТМ
”,”МАСЕКО”, "ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRURAND”
відповідаютьвимогам нормативних
документів.