В даній статті розглядається дослідження
характеристики рослини, яка слугує основним джерелом отримання парагвайського
чаю «Мате», а саме процес отримання заварки з рослини Йерба Мате та подальшу
класифікацію чаю, впливу хімічного складу Мате на важливі системи
функціонування організму людини, вивчення способів приготування напою та
споживання за допомогою традиційних аксесуарів.
В статті наведено результати
товарознавчої оцінки якості бананів сорту Кавендіш різного ступеню стиглості за
органолептичними та хімічними показниками.
На полицях магазинів представлена продукція різних
виробників, якінамагаються зачепити
споживача саме їхньоюпродукцією,
використовуючи різноманітну рецептуру та способи, удосконалену
технологію,сучасне обладнання, а також висококваліфікованих спеціалістів. Але, сучасний споживач висуває ряд вимог до виробника, особливо щодо паштетної продукції, адже
наш споживач полюбляєпаштети. Зокрема, споживач хоче, аби продукти з паштету мали кращі споживні
властивості: продукція була відповідної якості, за доступними цінами тощо.
В статті
досліджуються проблеми маркування чорного байхового чаю найвідоміших імпортерів
чаю в Україні. Об'єктами дослідження були обрані 5 зразків чорного
крупнолисткового байхового чаю різних виробників(імпортерів).
Дослідження визначали відповідність маркування чаю вимогам чинного
законодавства та об’єктивним вимогам споживача. Зразки
також були досліджені за органолептичними і фізико-хімічними показниками.
Стаття торкається проблеми українського законодавства щодо корисності реального
маркування для споживача.
Проведенопорівняльну оцінку органолептичних та фізичних досліджень
волоських горіхів, визначено відповідність пакування та маркування вимогам НД,
вивчено поживну цінність, особливості будови.
У даній статті представлено результати оцінки якості та
конкурентоспроможності штучної чорної ікри за органолептичними, фізико-хімічними
показниками та показниками харчової нешкідливості. Проведено аналіз факторів
формування якості чорної штучної ікри.
В даній статті проведено
аналіз факторів формування якості та безпечності суші різних товаровиробників
на ринку України. Вивчено
хімічний склад та харчову цінність виробів з риби, проведено дослідження
показників якості та визначено шляхи оптимізації товарної номенклатури.
В статті
наведено результати якості йогуртів із масовою часткою жиру 2,5 % п”яти
торгових марок українських виробників, які свідчать, що лише один з
досліджуваних йогуртів відповідає вимогам нормативної документації.