В даній статті проаналізовано особливості
проведення експертизи коньяків вУкраїні і відмічені найбільш відомі українські виробники. На основі
проведених досліджень подані результати оцінки органолептичних та
фізико-хімичних показників якості коньяків на відповідність вимогам нормативних
документів. Проведині дослідження свідчать про наявність на ринку неякісної
продукції.
У даній статті розглянута
експертиза картопляного та кукурудзяного
крохмалю. Досліджено якість картопляного та кукурудзяногокрохмалю за фізико -хімічними та органолептичними показниками.
В статті досліджено
питання, експертизи культурних цінностей з текстилю.
Надано результати експертизи цінностей з текстилю, що мають культурну
значущість. Визначено, а також встановленоідентифікаційні ознаки та ознак цінності під час проведення експертизи
цінностей з текстилю, що мають культурну значущість.
Пріоритетним напрямом
діяльності митних органів України є стягнення і спрямування у повному обсязі до
державного бюджету митних платежів. Намагаючись інтегрувати вітчизняну
економіку у міжнародну економічну спільноту, Україна відкрила свої ринки для
імпортних товарів, у тому числі трикотажних головних уборів, внаслідок чого
зросла кількість виробників товарів і суттєво збільшилась швидкість оновлення
їх асортименту. В зв’язку з цим особливо гостро постає проблема проведення
ідентифікаційної експертизи трикотажних головних уборів для встановлення його
класифікаційної приналежності та відповідності показників даним
товаросупровідних документів. Правильність визначення ставки мита на конкретний
товар залежить від правильності встановлення його коду за УКТ ЗЕД, що може бути
перевірена шляхом ідентифікаційної експертизи.
В даній роботі представлені
результати проведення ідентифікаційної експертизи керамічних виробів
господарського призначення, а саме відповідність фактичних даних тим даним, що
зазначені у товаросупровідних документах та визначення коду товару за УКТЗЕД.
Для проведення дослідження обрано продукцію ТОВ «Selest», Німеччина (посуд керамічний), яка перетинає кордони України.
У статті наведено аналіз вимог та проведена оцінка якості блокнотів різних
виробників, представлених на ринку України. Об’єктом дослідження обрано блокноти
проклеєнісередньої цінової категорії формату 205х165, що реалізуються в Україні та
за її межами. Встановлено, що
найбільш якісним виробом виявився зразок блокнотів ТОВ «Мрії збуваються».
У даній статті наведені результати
дослідження якості сухих молочних сумішей для дитячого харчування торгових
марок Хумана, Хіпп, Нутрілон, Детолакт, Малютка та Вінні. Дослідження
проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості.
У статті викладено дослідження якості соєвого
соусу вітчизняного та зарубіжного виробництва. Представлено детальний аналіз
маркування і пакування обраних зразків соєвого соусу, описані органолептичні та
фізико-хімічні дослідження, зроблений об’єктивний, обґрунтований,
кваліфікований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
Проаналізовано стан ринку
спортивного взуття в Україні. Розглянута проблемаінаведено особливість розмірних систем спортивного взуття. Проведено
аналіз розмірних систем спортивного взуття, що реалізується у торговельному
підприємстві ІНТЕРТОП. На основі отриманих даних зроблені відповідні висновки.
У даній
статті наведені результати дослідження якості консервованих маринованих грибів
опеньків різних торгівельних марок вітчизняного та закордонного виробництва. Дослідження
проводились за фізико-хімічними та органолептичними показниками якості, а також
визначали якість упаковки та повноту марковання. Результати експертизи якості досліджуваних
зразків консервів свідчать про їх невідповідність вимогам нормативної документації.
У даній статті наведені результати експертної
оцінки якості шести зразків комп’ютерних столів виробника АТ «Спецмеблі» за показниками стійкість до
стирання плямоутворення та високих температур
У даній
статті наведені результати оцінки якості шести зразків оливкової олії категорії
"ExtraVirgin” різних товаровиробників за органолептичними та фізико-хімічними показниками.
Також проаналізовано маркування та пакування зразків оливкової олії. Під час
дослідження оливкової олії виникла проблема відсутності вітчизняних нормативних
документів, які б чітко регулювали якість даної імпортованої продукції.
Розглянута проблема посуду одноразового
використання з полімерних матеріалів. Визначені санітарно-гігієнічні вимоги
щодо органолептичних властивостей харчових продуктів, які споживають з
полімерного одноразового посуду. Наведена обов’язкова важлива для споживачів інформація, що
повинна бути на етикетці та на самому виробі. Представлені результати оцінки
якості та безпечності зразків посуду одноразового використання, що є на ринку
України.
На українському ринку постійно
зростає популярність креветок. В даній статті об’єктами експертизи було обрано
сім зразків креветок зарубіжних виробників. Дослідження проводилися
органолептичні та фізико-хімічні. Також наведений аналіз маркування та
обґрунтований висновок щодо якості досліджуваних зразків.
У статті викладено дослідження
якості сардельок «Шпикачки» вітчизняного виробництва. Представлено аналіз
маркування обраних зразків сардельок, описані органолептичні та фізико-хімічні
дослідження, зроблений обґрунтований, кваліфікований висновок щодо якості
досліджуваних зразків.
В даній статті досліджується асортимент та якість оливок консервованих
різних торгівельних марок. Об’єктами експертизи було обрано вісім зразків як
чорних так і зелених консервованих оливок різних виробників. Дослідження
проводилися за органолептичними та фізико-хімічними показниками якості, а також
визначалась якість упаковки та повнота маркування. В ході дослідження оливок
консервованих виникла проблема відсутності доступної нормативної документації,
яка б регулювала якість імпортованої продукції.
В
даній статті наведені результати дослідження якості п'яти безалкогольних напоїв
– квасу – вітчизняного виробництва за органолептичними та фізико-хімічними
показниками. А також проаналізована відповідність марковання чинним в Україні
вимогам.
В даній
статті досліджується якість поліграфічних офсетних фарб різних виробників.
Об’єктами експертизи було обрано десять зразків фарб як українських, так і
зарубіжних виробників. Дослідження проводилися за фізико-технічними, оптичними
і реологічними показниками якості, а також визначався вплив якості на
друкарський процес та друкарську продкуцію.
В даній
статті розглядаються результати досліджень споживних властивостей дзеркал вітчизняних
виробників. Встановлено, що дзеркала ВАТ «Київського заводу скловиробів», ТОВ
«Дукат», ТОВ «Бусел» відповідають вимогам нормативних документів, апродукція ТОВ«Аист» є неякісною.
Стаття
містить результати досліджень щодо ідентифікації оліф, зокрема, оліф
натуральних. Проаналізовано вимоги до якості оліф, розроблено критерії, методи
та засоби ідентифікації оліф та проведено ідентифікацію їх якості.
В статті наводиться характеристика показників якості монокристалічного
кремнію та розкриваються методи їх дослідження, а також проводиться
порівняльний аналіз якості даної продукції вітчизняних виробників
В статті визначено поняття ідентифікації, охарактеризовано методи,
критерії та засоби ідентифікації, етапи її проведення. Вивчено та
охарактеризовано індикатори фальсифікації парфумерних виробів. Проведено
ідентифікаційну експертизу маркування парфумерної продукції.
В статті проаналізовано вітчизняний та світовий
ринок сухих молочних сумішей. Охарактеризовано основні торгові марки
вітчизняного та імпортного дитячого харчування. Розглянуто ідентифікацію сухих
молочних сумішей за основними ознаками, які
включать якісно-кількісну характеристику складників; якість базової сировини,
маркування, пакування.
Ринок продовольчих товарів переповнений
фальсифікованою продукцією, тому проведення експертизи якості цитрусових соків набуло
актуального значення. В статті проведені органолептичні та фізико-хімічнідослідження, з метою оцінки якості цитрусових
соків найвідоміших торгових марок.
Стаття присвячена
дослідженню якості натуральних м’ясних консервів, що реалізуються на споживчому
ринку м. Києва. В роботі проведений аналіз експертизи якості п’яти видів
консервів шинки за органолептичними та фізико-хімічними показниками, виявлені
зразки, які не відповідають вимогам якості.
В даній статті розглядається якість представлених
на ринку України морожених креветок різних виробників. Морожені креветки ТМ «AGAMA», «Karolina», «Nortop»досліджувалися за органолептичними та
фізико-хімічними показниками.
Встановлено, що морожені
креветки ТМ «AGAMA», «Karolina» відповідають вимогам ГОСТ 7630-96 та ГОСТ 20845-2002.
У даній статті представлено порівняльне
тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та
закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження.
Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім
того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та
малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
У даній статті представлено порівняльне
тестування якості шести зразків шампанських вин брют вітчизняного та
закордонного виробництва, наведено результати їх комплексного дослідження.
Встановлено, що всі зразки містять неповну інформацію щодо маркування. Крім
того, зразок «Крим» виробництва ЗАТ «АЗШВ», має ненасичений букет та
малогармонійний смак, а зразок «Сricova» - відхилення за повнотою наливу.
В роботі розглянуто процедуру ідентифікаційної експертизи
технічних рідин, що використовується для митних цілей. Визначено критерії,
показники та засоби ідентифікації. Запропоновано класифікацію технічних рідин
для УКТЗЕД.
В даній статті
представлені результати товарознавчої експертизи трьох зразків комплексних
міеральних добрив виробників ВАТ «Гомельський хімічний завод», ДП «Сірка», ВАТ
«Минудобрения» за повнотою маркування, органолептичними та фізико-хімічними
показниками якості. Встановлено, що всі зразки містять неповну
інформацію щодо маркування та мають невідповідність нормам нормативних
документів за показниками якості.
Встатті наведені результати експертизи якості бісквітних рулетів зарубіжного
виробництва ТМ "7DAYS”, ТМ "BALCONIS.p.A” та ТМ "harry’S” за органолептичними та фізико-хімічними
показниками і надані пропозиції щодо поліпшення асортименту та якості
борошняних кондитерських виробів.
Дана стаття
присвячена вивченню порядку проведення експертизи ювелірних виробів з діамантами. В ході дослідження було
охарактеризовано алгоритм експертизи, розкрито сутність методики
дослідження вставок ювелірних виробів з діамантами та їх сплавів. Сформульовано
пропозиції щодо поліпшення якості роботи експертів що проводять товарознавчу експертизу ювелірних
виробів з діамантами.
Дана стаття присвячена вивченню атрибуції, технологічному
дослідженню, експертизі та оцінці старовинних меблів. Здійснено оцінку
соціокультурної цінності та прогнозованої ринкової вартості столу письмового
(ХІХ-ХХ ст).
В даній статті розглядається якість представлених на
ринку України «Шпроти в олії» від різних виробників: ТМ :”ХАКО”,”МАСЕКО”,
"ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRURAND”які досліджувалися за органолептичними та
фізико-хімічними показниками.Встановлено, що рибні консерви виробників: ТМ
”,”МАСЕКО”, "ДАГОТАР”, "ЛЯЯТСА”, "Протока”, "Ризькі шпроти”, "Ризьке золото”, "VIRURAND”
відповідаютьвимогам нормативних
документів.
В статті наведені результати досліджень по розробці
критеріїв, методів та засобів ідентифікації мийних засобів для прання.
Розроблені критерії та методи дали змогу провести ідентифікацію обраних
об’єктів досліджень, про що свідчать результати, викладені в статті.
В статті
проаналізовані основні підходи до класифікації пластмасових виробів
галантерейного призначення, які використовують для прибирання будинків,
оснащення туалетних кімнат, прикрашання людини тощо. Дослідження представленні
в статті будуть цікаві при визначенні коду за УКТЗЕД та проведенні митного оформлення названих виробів.
Ікони, завдяки
високому та стійкому попиту на них, досить часто стають об'єктами злочинних дій
або цивільних спорів. Повне й об'єктивне розслідування злочину чи вирішення
цивільного позову потребує використання спеціальних знань, які застосовуються
в рамках мистецтвознавчої експертизи для вирішення конкретних питань,
пов'язаних із мистецькими виробами. Дана стаття присвячена вивченню
порядку проведення експертизи автентичності ікон.
В даній статті розглядається дослідження
характеристики рослини, яка слугує основним джерелом отримання парагвайського
чаю «Мате», а саме процес отримання заварки з рослини Йерба Мате та подальшу
класифікацію чаю, впливу хімічного складу Мате на важливі системи
функціонування організму людини, вивчення способів приготування напою та
споживання за допомогою традиційних аксесуарів.