МОЛОДЬ ЗА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ
Вівторок, 23.04.2024, 16:12
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 163

Міні-чат

Друзі сайту
КНТЕУ

МЦ ОСА

Портал споживача

Центр Экспертиз "ТЕСТ"

Якість життя

Статистика

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: Olga_Fysun  
Форум » КОНФЕРЕНЦІЇ » НАУКОВА РОБОТА » НАУКОВА РОБОТА
НАУКОВА РОБОТА
adminДата: Середа, 19.05.2010, 00:59 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 36
Репутація: 2
Статус: Offline
У цьому розділі запрошуємо розміщувати свої статті, доповіді
та окремі думки на будь-які теми.

Найкращі з них будуть переміщено у основну рубрику сайту "ДОПОВІДАЄМО".

 
Olga_FysunДата: Четвер, 20.05.2010, 16:26 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Модераторы
Повідомлень: 41
Репутація: 3
Статус: Offline
Тема:РОЗРОБКА ЙОГУРТУ З НАПОВНЮВАЧЕМ ДЛЯ ЛЮДЕЙ РОЗУМОВОЇ ПРАЦІ

Науково-технічний прогрес обумовив зміни характеру трудової діяльності великих груп населення: відбулася заміна значної частини ручної праці механізованою та автоматизованою, збільшилася кількість людей, які займаються розумовою працею, а також тих, що виконують виробничі операції, які не потребують фізичних зусиль.
Останнім часом у харчуванні людей все більше уваги приділяється використанню біологічно активних добавок й харчових продуктів спеціального призначення, які налагоджують мікроекологічний баланс людського організму, підвищують імунний статус, а також допомагають в ліквідації харчових алергічних реакцій та інших впливів пагубної дії навколишнього середовища
Враховуючи те, що в Україні кожний четвертий працюючий зайнятий розумовою діяльністю – ця група людей потребує спеціального харчування. Суттєвими особливостями діяльності людей розумової праці є високе нервово-емоційне напруження і виражена гіпокенезія. Ці фактори суттєво впливають на функціональний стан організму людини, особливо на стан центральної нервової системи, що може призвести до захворювань нервової, серцево-судинної систем й обміну речовин, які знижують працездатність людини та якість життя. У підвищенні працездатності і покращанні стану здоров’я людей розумової праці значне місце належить використанню оздоровчих продуктів харчування. Отже, метою подальшої роботи є розробка харчових продуктів саме для людей розумової праці.
Враховуючи те, що люди розумової праці належать до 1 групи інтенсивності навантажень з добовою потребою 2100-2450 ккал (для чоловіків) та 2000-1800 ккал (для жінок), дуже важливо забезпечити збалансованість харчових продуктів і раціонів за вмістом основних харчових речовин і дотримуватись формули збалансованого харчування із співвідношенням білків, жирів, вуглеводів 12:30:58. В складі білків повинні переважати білки тваринного походження (55%), серед яких 50% - білки молочних продуктів. Специфічні умови праці обраної групи споживачів вимагають постійної напруги головного мозку, тому харчові продукти для людей розумової праці повинні містити ретинол, β-каротин, токоферол. Для надання продукту антисклеротичної спрямованості доцільно ввести сірковмісні амінокислоти (метіонін, цистин), лецитин, фолієву кислоту, комплекс жиро- і водорозчинних вітамінів.
Зваживши те, що у людей розумової праці збільшена потреба у білках тваринного походження та вітамінах (аскорбіновій кислоті, тіаміні, рибофлавіні, піридоксині, ніацин, токоферолі, ретинолі), і те, що природнім джерелом антисклеротичних речовин є молочні продукти, об’єктом наших подальших наукових розробок був обраний такий кисломолочний продуки як йогурт, який планується збагатити функціональною композицією з лецитину, ретинолу, β-каротину, вітамінами та інноваційною добавкою для кисломолочних виробів – гуараною та лимонником китайським як стимуляторами розумової діяльності. Враховуючи низькі добові енерговитрати людей розумової праці, новий харчовий продукт має бути обов’язково низькокалорійним. Збагачення продуктів лецитином може бути рекомендоване для широкого впровадження в практику харчування. Особливої уваги потребує збагачення продуктів ретинолом і β-каротином. Це умовлено специфічними умовами праці, які вимагають постійної напруги зорового аналізатора. З метою забезпечення високого рівня працездатності харчування протягом першої половини дня необхідно вводити тонізуючі речовини – кофеїн чи гуарану. Лимонник китайський належить біологічно активних добавок, які є психофізичними адаптогенами (стимуляторами фізичної та розумової діяльності).
Не менш важливою є наповнювач для йогурту який являє собою хрустку основу покриту чорним шоколадом з подрібненими горіхами. Олія з волоського горіха на 87-90% складається з ненасичених жирних кислот, містить ліноленову кислоту – 56-64%, токоферол – 60-70 мг/100г, макро- і мікроелементи (цинк, мідь, йод, магній, залізо, фосфат, кобальт).
Даний продукт найбільш орієнтований на жінок і тому важливим є при створенні йогурту орієнтуватися на добові енерговитрати. Оскільки у жінок вони складають приблизно 1800-2000 ккал і враховуючи частки добової калорійності харчування, то найдоцільнішим створення йогурту, який забезпечує 15% добової потреби в енергії ( 250-300ккал).
Таким чином, створення нових харчових продуктів є необхідністю. Вони дозволять скорегувати недоліки харчування людей розумової праці та попередити розвинення професійних захворювань.
 
МарияДата: П`ятниця, 21.05.2010, 01:33 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 18
Репутація: 1
Статус: Offline
УУУУУУ поповнюю компанію розробників нових харчових продуктів!!

Новий вершковий соус "Soleil"(Сонце)

На зміну натуральним харчовим добавкам прийшли синтетичні - консерванти, барвники, антиокислювачі, згущувачі, стабілізатори, нейтралізатори і т.п.
Питання про шкідливий вплив харчових добавок поки не вирішений на користь споживача. Гігієнічні вимоги регламентують норми використання харчових добавок у виробництві продуктів харчування в розрахунку на 1 кг або 1 л, але не забезпечують повного захисту здоров'я споживача, оскільки не містять меж споживання тієї або іншої продукції, що містить харчові добавки.
Людина в середньому з'їдає приблизно 2,5 кг у рік різних чужорідних речовин, що додають їжі свіжий і більш привабливий вид, запах і використовуються для збереження продуктів.
Соуси надають більш соковиту консистенцію стравам і підвищують їхню калорійність. Багато соусів містять спеції і смакові речовини, що діють збуджуюче на органи травлення; яскравий окрас соусів вигідно відтіняє кольори основних продуктів страви.
У соуси додають стабілізатори і згущувачі Е400-499, що зберігають задану консистенцію і підвищують в’язкість. Зазвичай у соуси додають харчові добавки: стабілізатори (гуаровая камедь, ксантановая камедь), консервант сорбат калію, ідентичний натуральному ароматизатор перцю халапено, антиоксидант E 385, що провокують захворювання травної системи.
Соус який ми пропонуємо, є цінним не лише за рахунок виключення зі складу консервантів, але й за рахунок використання лише вершків з коров’ячого молока, без застосування синтетичних стабілізаторів.
Харчова цінність 100г нового соусу: жиру -20,0; білків – 2,8; вуглеводів -3,6. Енергетична цінність 100г 206 ккал/ 861,9 кДж.
Харчова цінність аналогічних соусів: жирів 50; білків 1,2; вуглеводів 6,1. Енергетична цінність 479ккал.
Для приготування соусу ми використали не звичайну кухонну сіль а морську харчову. Яка отримана способом випаровування чистої морської води, що дозволяє зберегти в ній всі макро- і мікроелементи, які попереджують захворювання, підтримують внутрішній баланс організму та додають чисту, свіжу, елегантну нотку до їжі. Вона багата на К, Mg, Ca, Mn, Cu, Fe, Zn.
Нами виготовлено соус із стерилізованих вершків, з додаванням часнику, карі, паприки, чорного перця та морської солі.
Споживання нового соусу дозволить розширити асортимент харчових продуктів профілактичного призначення, соусів до других страв. Споживання приблизно 100г соусу на добу дозволить забезпечити добову потребу здорової людини у К – 7,8; Mg – 0,38; Ca – 4,3; Mn – 0,12; Cu – 0,065; Fe – 0,53; Zn – 0,13мг, що сприятиме зсіданню крові, активізуванню ферментів шлунку, підвищенню тонусу м’язів, посиленню жовчовиділення, зниженню артеріального тиску.
Ведення спецій дозволить запобігати розвиткові атеросклерозу, захищати від інфаркту й інсульту, стимулювати імунну систему, поліпшити кровообіг, послабити біль і знизити стрес.
happy
happy happy

 
HelenaДата: П`ятниця, 21.05.2010, 06:05 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 45
Репутація: 2
Статус: Offline
ТЕМА: Розробка нового енергетичного напою для людей підвищеної фізичної праці та спортсменів

Харчування людей важкої праці та спортсменів, як правило, пов’язано зі збільшеними потребами в енергії та в окремих харчових складових. Це, в свою чергу, призводить до перевантаження шлунка, збільшує час травлення, зменшує доступ повітря в легені (у зв’язку з підняттям діафрагми переповненим шлунком) і, як результат, призводить до зниження фізичних можливостей спортсменів.
Споживання меншої кількості продуктів може призвести до харчової недостатності, зниження фізичних можливостей, загального погіршення здоров’я. Ось тому для цієї групи споживачів необхідні спеціально спроектовані харчові продукти, які в невеликій кількості мали б високий вміст необхідних нутрієнтів.
Тому було розроблено новий енергетичний напій “ Енерго-БУМ ”, що має вуглеводну спрямованість. blink
Вуглеводна основа напою складається з відвару рису, цукру, глюкози, фруктози, до якої додається фруктовий сік або фруктово-ягідний компонент та підготовлена вода.
Вуглеводи потрібні, щоб забезпечити сировину для заповнення м'язового глікогену, який є основним джерелом енергії для анаеробних тренувань. Найбільш ефективні вуглеводи з високим глікемічним індексом, які забезпечують найбільший викид інсуліну, а інсулін включає ферменти, необхідні для заповнення м'язового глікогену, забезпечуючи при цьому надходження амінокислот в м'язи для найефективнішого синтезу протеїну.
Напій містить функціональну композицію «Ранкове пробудження» анаболічної, жироспалюючої та ергогенної дії, яка вміщує L-карнітин, бурштинову кислоту, кофеїн-бензоат натрію та аскорбінову кислоту.
Споживання нового напою дозволить підвищити фізичну працездатність й емоційну стійкість спортсменів та людей важкої праці, підготувати організм людини до наступного фізичного навантаження завдяки відновленню енергетичних ресурсів, стимуляції виведення із м’язів залишків молочної кислоти.
Регулярне споживання напою протягом 10-14 днів забезпечить підвищення загального тонусу організму та працездатності, зменшення об’єму жирової тканини, ріст м’язової тканини, нормальну діяльність нервової системи, антиоксидантну активність організму, енергообмін та відновлення глікогенового депо.
Новий енергетичний напій не є токсичним, його часте споживання не призводить до звикання, не містить у своєму складі речовин, заборонених Медичним кодексом міжнародного олімпійського комітету й Антидопінговим кодексом олімпійського руху. up

Повідомлення відредагував Helena - П`ятниця, 21.05.2010, 06:05
 
AlexGorДата: Субота, 22.05.2010, 22:51 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 8
Репутація: 0
Статус: Offline
Тема: Альтернативні снекові вироби “Супер ХРУСТ”
Вивчення даної теми є дуже важливим, через значне зростання обсягів виробництва та розширення асортименту снекових виробів, які в свою чергу, зазвичай, є шкідливими для організму людини, мова йде частково про так званий “джанк фуд”. В наш час такі продукти, як картопляні чіпси, сухарики, горішки та інші, користуються великою популярністю через високі смакові властивості та доступні ціни, але в той же час дані продукти містять в своєму складі різноманітні хімічні добавки: покращувачі смаку, ароматизатори і тд., які є шкідливими для організму людини, при їх вживанні в надмірній кількості. А через те, що дані вироби користуються великої популярністю саме у дітей і молоді, слід приділити увагу даному питанню і зайнятися розробкою ідентичних снекових виробів, але не шкідливих за своїм складом, а навіть і корисних.
Тому завдання ґрунтується перш за все на створенні продукту, який за смаковими властивостями не буде поступатися існуючим продуктам. Тому пропонується продукт на основі хлібу “Лаваш”, з використання натуральних приправ та прянощів .Рецептура даного виду продукту включає такі добавки як: морська сіль, яка є дуже корисною через відсутність Na, паприка, сушена цибуля, ретинол тощо. Сам по собі “Лаваш” корисний для організму людини, через наявність борошна і відсутність дріжджів. Використання тільки натуральних приправ і спецій дозволить підібрати оптимальний рецептурний склад, що позитивно впливатиме на організм людини. Порівнюючи звичайні картопляні чіпси з альтернативними, слід перш за все зауважити на тому, що до картопляних чіпсів додається велика кількість штучних ароматизаторів, що є шкідливим для споживачів, а використання натуральних приправ та прянощів дасть змогу підвищити фізіологічні властивості даного альтернативного продукту. Тому даний продукт задовольнятиме всі потреби споживачів (крім того, що він є корисним, він має дуже високі смакові властивості) і в свою чергу матиме оптимальне співвідношення макронутрієнтів і мікронутрієнтів. Важливим складовим елементом даного продукту є вітамін А (Ретинол), який додається в процесі виготовлення чіпсів.
Швидке зростання інтенсивності життя вимагає від людини пильного ставлення до свого здоров’я, яке можна покращити за рахунок налагодження здорового способу життя. А споживання корисних продуктів тільки стимулюватиме покращення здоров’я та підвищення працездатності. Розробка корисних снекових виробів є дуже важливою в наш час тому розробка нових рецептурних ідей в майбутньому проводитиметься дуже активно.
 
adminДата: Вівторок, 22.06.2010, 18:04 | Повідомлення # 6
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 36
Репутація: 2
Статус: Offline
24 червня 2010 року 14.00 Ауд. А-227, КНТЕУ

Київський національний торговельно-економічний університет

відбудеться засідання круглого столу на тему:


МОЛОДЬ ЗА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ:
напрями взаємодії молоді і суспільства

Мета - виявлення зацікавлених сторін та визначення напрямів співпраці студентських товариств, молодіжних громадських об’єднань, державних установ у сфері захисту прав споживачів

Учасники круглого столу ставлять перед собою завдання щодо:
 висвітлення проблем для обговорення на секціях Всеукраїнської конференції з питань захисту прав споживачів, яка відбудеться у вересні 2010 р.
 визначення перспективних напрямів взаємодії з студентськими спільнотами, громадськими організаціями, державними установами;
 підготовка звернення до студентських спільнот та молодіжних громадських організацій про приєднання до Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів»

Доповідатимуть представники Всеукраїнського руху «Молодь за права споживачів».

Вступне слово та модератор професор Притульська Наталія Володимирівна

ДОПОВІДІ:

Міклашевська Юля Актуальні проблеми у сфері захисту прав споживачів
Фисун Ольга Консолідація зусиль молоді України, як передумова захисту прав споживачів
Фоменко Марія Напрями взаємодії з студентськими спільнотами, громадськими організаціями, державними установами
Грабовська Олена Взаємодія виробників і споживачів: світовий досвід та
вітчизняна практика

Питання для обговорення:

 Хто має забезпечити баланс інтересів виробник-торгівля-споживач?
 Що потрібно для розвитку інформаційного поля освіти споживача?
 Який механізм взаємодії виробника і споживача?
 Хто має вирішувати споживчі конфлікти?
 Хто має притягнути до відповіді за недобросовісну рекламу?
 Як долучити споживача до боротьби за свої права?

Засідання круглого столу відбудеться 24 грудня 2010 р. о 14.00 в А-227
Київського національного торговельно-економічного університету
за адресою: м. Київ, вул. Кіото, 19. Реєстрація учасників з 13.30.[size=15]

 
StasonДата: Субота, 04.12.2010, 22:10 | Повідомлення # 7
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 1
Репутація: 0
Статус: Offline
ВИЗНАЧЕННЯ ЯКОСТІ СУПЕРПАСТЕРИЗОВАНОГО МОЛОКА

Овчаренко Станіслав

Студент 2 курсу товарознавчо-комерційного факультету, ВНЗ Укоопспілки «Полтавський університет економіки і торгівлі», Полтава, Україна

В останні роки випуск молочної продукції в Україні зростає, а поголів’я великої рогатої худоби зменшується. Це підштовхує виробників до пошуку шляхів збільшення термінів зберігання продукції, перегляду рецептур та технологічних інструкцій. В умовах, що склалися, збільшується кількість фальсифікованої молочної продукції.
Встановлено, що молоко містить понад сто найцінніших компонентів, які необхідні для життєдіяльності організму: білки, жири, вуглеводи, мінеральні солі, вітаміни. Ці компоненти добре збалансовані, завдяки чому легко і повністю засвоюються. Це відбувається лише в тому випадку, коли молоко має тваринне, а не рослинне походження.
На кафедрі хімії ПУЕТ ми дослідили суперпастеризоване молоко (3,2% жирності) довгого терміну зберігання таких торгових марок: «Люстдорф», «Селянське», «Домашнє» і порівняли їх з молоком, придбаним на ринку. Визначали вміст лактози і кислотність молока. Результати дослідження подані у таблиці 1.

Таблиця 1

Показники якості молока

Показник якості /
метод дослідження:
Зразки:

Люстдорф\ Селянське\ Домашнє\ Молко, придбане на ринку

Вміст лактози , %
/визначено рефрактометрично
3,55\ 3,77\ 3,55\ 7,14

Вміст лактози , %
/ визначено поляриметрично
3,5\ 4\ 3,5\ 7,5

Кислотність молока, °Т
/алкаліметрія
18\ 16\ 18\ 27

pH молока
/ потенціометрично
7,35\ 7,33\ 7,35\ 7,15

Досліджуване молоко торгових марок “Люстдорф”, “Селянське”, “Домашнє” відповідало вимогам ДСТУ 2661-94 за титрованою кислотністю (за стандартом 20 - 21ºТ); молоко, придбане на рину мало підвищену кислотність – 27ºТ. Вміст лактози у досліджуваних зразках коливався від 3,55% до 7,14% (найбільше лактози містило молоко, придбане на ринку).
Отже, можна зробити висновок про те, що лідером за вмістом молочного цукру – лактози є молоко, придбане на ринку. За титрованою кислотністю всі придбані в магазині зразки відповідали вимогам стандарту; молоко, придбане на ринку мало підвищену кислотність.

Повідомлення відредагував Stason - Субота, 04.12.2010, 22:15
 
Форум » КОНФЕРЕНЦІЇ » НАУКОВА РОБОТА » НАУКОВА РОБОТА
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Сайт создан в системе uCoz