МОЛОДЬ ЗА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ
Четвер, 18.04.2024, 20:34
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 163

Міні-чат

Друзі сайту
КНТЕУ

МЦ ОСА

Портал споживача

Центр Экспертиз "ТЕСТ"

Якість життя

Статистика

[ Нові повідомлення · Учасники · Правила форуму · Пошук · RSS ]
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Модератор форуму: MaEsTrO  
Форум » ФОРУМ » Гарячі теми » РОЗПІЗНАВАННЯ ФАЛЬСИФІКАТУ ДЛЯ "ЧАЙНИКІВ"
РОЗПІЗНАВАННЯ ФАЛЬСИФІКАТУ ДЛЯ "ЧАЙНИКІВ"
adminДата: Середа, 19.05.2010, 00:33 | Повідомлення # 1
Сержант
Група: Администраторы
Повідомлень: 36
Репутація: 2
Статус: Offline
Ділимося методиками розпізнавання фальсифікату
 
HelenaДата: Неділя, 23.05.2010, 16:48 | Повідомлення # 2
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 45
Репутація: 2
Статус: Offline
ТЕМА: Фальсифікація ковбас

При виробництві варених ковбас вищого сорту відповідно до рецептури не
повинні використовуватися гостропахучі добавки no (часник, кардамон,
мускатний горіх). Якщо ж при виробництві цих ковбас використовують не
зовсім свіже м'ясо або м'ясо, що довго зберігалося у холодильнику і
набуло невластивого свіжому м'ясу запаху, то, щоб замаскувати ці
неприємні запахи, у фарш додають гостропахучі прянощі. Тому якщо при
купівлі варених ковбас вищого сорту ви відчуваєте запах таких прянощів,
то можете бути впевнені, що перед вами фальсифікований продукт. prof

Використання різних барвників (фуксину, бурякового соку) для надання
ковбасам привабливого зовнішнього вигляду - сьогодні досить
розповсюджений вид фальсифікації. shock

Розпізнати таку фальсифікацію можна за допомогою етилового або амілового
спирту. Для цього подрібнену ковбасу треба залити невеликою кількістю
спирту. Забарвлення спирту вказує на наявність анілинових барвників.
Крім того, анілінові барвники добре розчиняються у жирах. Тому якщо
шматочки сала у ковбасі забарвлені, то це означає, що у фарш додавали
барвники. shutup

Розповсюдженим видом фальсифікації копчених ковбас є часткова заміна
м'яса салом або сполучною тканиною.
Сполучну тканину добре видно на розрізі батона. Вона має вигляд білих
або жовтуватих вкраплень у масі фаршу. fear Чим більше таких вкраплень, тим
більше нежилованого м'яса використано при виробництві такої ковбаси.

Повідомлення відредагував Helena - Неділя, 23.05.2010, 16:48
 
LesukДата: Вівторок, 25.05.2010, 17:51 | Повідомлення # 3
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
Представляю вашій увазі 8 і 3 способи визначення фальсифікованого молока.

Найчастіше молоко розбавляють водою. З цього приводу ще у 19 ст німець Шмідт-Мільгійм сказав, що якщо можна було б зібрати всю кількість води, яку використовують для розбавлення молока, то утворився б маленький океан, але океан був би настільки великий, що флоти усього світу могли б з легкістю по ньому плавати. cry

Способи визначення розведення молока водою
1) Визначати ступінь розбавлення молока водою можна за допомогою ареометра-приладу для визначення щільності рідини. Чим вище спливає ареометр у молоці, тим більше в ньому води.
2) Якщо змішати молоко і спирт у співвідношенні 1:2, суміш збовтати і швидко вилити на блюдце, то в нерозбавленому молоці не пізніше ніж через 5-7 секунд з'являться пластівці. Якщо пластівці з'являться через більший проміжок часу, то таке молоко розведене водою. І чим більше в молоці води, тим більше часу потрібно для поява пластівців.
3) Визначення температури замерзання

Інші способи фальсифікації молока і методи їх виявлення
1. Знімання вершків - Вимірювання густини (густина підвищується)
2. Додавання до знежиреного молока дезодорованих рослинних жирів - Дослідження жирно-кислотного складу
3. Розкислення додаванням аміаку, соди - Реакція з розоловою кислотою Забарвлення змінюється у рожево-червоний колір при відсутності-у коричнево-жовтий
4. Додавання борошна, крохмалю - Після додавання йоду спостерігаємо синє забарвлення
5. Додання миючих засобів - Реакція на хлор-вмісні сполуки (синій колір). Додавання йодиду калію, розчину крохмалю з кислотою
6. Додавання сирого (без теплової обробки) молока до пастеризованого - Визначається за наявністю фосфатази
7. Домішки формальдегіду - Реакція з концентрованими азотною та сірчаною кислотам
8. Додання антибіотиків, консервантів - Дослідження бактерицидної дії ok

 
HelenaДата: Середа, 02.06.2010, 17:54 | Повідомлення # 4
Лейтенант
Група: Пользователи
Повідомлень: 45
Репутація: 2
Статус: Offline
Тема: КАВА
Кава поділяється на два різновиди: кава аравійська (або арабіка) і кава конголезька (або робуста), оскільки виготовляється з насіння двох видів кавових дерев. Робуста використовується тільки в суміші з арабікою: сама по собі вона несмачна і менш ароматна, але додає міцності настою і коштує дешевше.
Натуральними називаються тільки дві групи кави: в зернах та мелена. Мелена кава, як більш дешева у порівнянні з зернами, буде сумішшю кави з різних країн чи з різних врожаїв. Мелена кава буває: з кофеїном або без, ароматизована або неароматизована Деякі сорти ароматизуються «самі по собі». Кількість синтетичних ароматизаторів величезна.
Поціновувачі кави купують тільки неароматизовану, трьох сортів: вищий (виробляється тільки з арабіки), перший та другий (може бути як з арабіки, так і з суміші з робустою). Щоб купити дійсно якісну каву, необхідно звернути увагу на упаковку, зовнішній вигляд і термін придатності кави.
Упаковка
Кава крупного помолу або зроблена дешевим і швидким методом має на вакуумній упаковці клапан: під прозорою «пелюсткою» розміром з ніготь видно крихітний отвір. Він дозволяє виходити назовні газам. Хорошу каву не пакують в пластикову банку – тільки в скло або жерсть.
Зовнішній вигляд
В каву можуть домішати цикорій, боби, ячмінь, горох, фінікові або апельсинові кісточки – дивлячись в якій країні він упаковується. Визначити наявність добавок можна, щоправда, вже після покупки. Покладіть порошок кави в склянку з холодною водою. Чиста кава буде триматися на поверхні. Домішки через деякий час осядут на дно.
Термін придатності
Розпізнати протерміновану каву можна тільки по аромату. Стисніть вакуумну упаковку, піднесіть випускний клапан до носу: сильний аромат і відсутність прогірклого запаху – ось ознаки свіжості кави. prof prof prof
 
СтудентДата: Вівторок, 08.06.2010, 12:15 | Повідомлення # 5
Рядовий
Група: Пользователи
Повідомлень: 2
Репутація: 0
Статус: Offline
На сегодняшний день более 50% вина украинского происхождения являются фальсифицированными. и Для того, чтобы обнаружить подделку от истинного "божьего" напитка, хочу поделиться с вами одним способом определения фальсификата:
Чтобы проверить качество вина, следует добавить в него чайную ложку соды. Сода убирает кислотную оболочку, которая скрывает все болезни и пороки вина. Если вино больное, мгновенно происходит окрашивание цвета в более темный цвет, появляется осадок черного цвета и неприятный усиливающийся запах ацетамида. И это говорит о том, что там повышенное содержание железа. Употреблять такое вино опасно для здоровья.
А я очень люблю вино, и много соды уходит на проверку wacko
 
Форум » ФОРУМ » Гарячі теми » РОЗПІЗНАВАННЯ ФАЛЬСИФІКАТУ ДЛЯ "ЧАЙНИКІВ"
  • Сторінка 1 з 1
  • 1
Пошук:

Copyright MyCorp © 2024
Сайт создан в системе uCoz