МОЛОДЬ ЗА ПРАВА СПОЖИВАЧІВ
П`ятниця, 19.04.2024, 20:38
Меню сайту

Форма входу

Пошук

Календар
«  Травень 2010  »
ПнВтСрЧтПтСбНд
     12
3456789
10111213141516
17181920212223
24252627282930
31

Архів записів

Наше опитування
Оцініть мій сайт
Всього відповідей: 163

Міні-чат

Друзі сайту
КНТЕУ

МЦ ОСА

Портал споживача

Центр Экспертиз "ТЕСТ"

Якість життя

Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0

Головна » 2010 » Травень » 23 » КОНФЕРЕНЦІЯ У КПІ
10:03
КОНФЕРЕНЦІЯ У КПІ
Пріоритетним напрямом розвитку всього цивілізованого суспільства стає здоров’я людини. Тільки ті люди, які подолали бар’єр байдужого ставлення до себе, до свого здоров’я і усвідомили, що саме вони є вищою цінністю суспільства, здатні, зміцнивши власне здоров’я, побудувати здорову стабільну державу.

В основі здоров’я нації лежить безпечність харчування, саме тому 27-29 березня 2010 року в Києві відбувся спільний проект Всеукраїнської молодіжної громадської організації  «Європейська молодь України», Національного технічного університету України «Київський політехнічний інститут» (КПІ), Київського національного торговельно-економічного університету (КНТЕУ) та Студентської Ради НТУУ КПІ, в рамках якого проходила дводенна Всеукраїнська конференція з питань безпеки харчування на базі НТУУ КПІ та круглий стіл на тему: «Харчування студентів: теорія і практика» на території КНТЕУ. Генеральним спонсором проекту виступило ЗАТ «Оболонь».

      Коло учасників проекту нараховувало не лише студентську аудиторію, а й провідних науковців, представників бізнесу та мас-медіа. На відкритті конференції з вітальним словом виступила голова Комітету з пропаганди здорового способу життя ВМГО «ЄМУ», стипендіат Президента України Колесник Марія Михайлівна, наголошуючи на важливості участі молоді в активізації процесів розвитку споживчого руху в Україні.

            Наш університет зробив великий внесок, викладачі і студенти подали 34 тези доповідей, з них безпосередньо 18 були доповідачами. Зокрема, студенти Кирилішина І.,  Огроднік Д. та  Сліпенько А. підіймали питання якості та безпечності ікри осетрових риб, глазурованих сирків вітчизняного виробництва і хлібобулочних виробів. З’ясуванням проблем харчування студентства займалися Пацьола С., Ярмак К., Комарової І. Надзвичайно актуальними були теми: забруднення харчових продуктів  лікарськими препаратами та токсичними речовинами Старчук Л. і Сердюкової А., аналіз факторів фальсифікації згущеного молока Клімук Т., Фесенко С.,  розповсюдження «їжі сміття» серед дітей Чорної А. Тема впливу на споживача також була висвітлена наступними студентами Логан О. та Міклашевська Ю., які досліджували вплив реклами на студентів, як споживачів і на формування споживчих переваг молоді.

            Активісти молодіжного центру «ОСА» та студенти КНТЕУ не тільки розглянули наявні на сьогоднішній день проблеми з питань безпеки харчування, а й запропонували методи їх виявлення та шляхи подолання. Важливим є те, що студенти подбали не тільки про звичайних споживачів, а й про ті групи людей що мають потребу у харчуванні спеціального призначення. Зокрема, енергетичні напої та кондитерські вироби для спортсменів та йогурт для людей розумової праці.

            Важливими моментом в питанні про шляхи подолання склавшихся проблем є розробка нових продуктів. Студенти КНТЕУ провели презентацію і дегустацію нових харчових продуктів спеціального призначення, серед яких були представленні енергетичні напої для спортсменів «Rapid Lynx» та «Енерго-БУМ», цукерки «Енергія життя» й «Арабеск+», печиво «Зірочка», вершковий соус «Сольель» з альтернативними снековими виробами «Супер ХРУСТ» і йогурт для людей розумової праці «IQ», Хробатенко Олександра, голова МЦ «ОСА» представила нові види делікатесних соєвих соусів.

           Ведучий програми "Знак якості", телеканалу "ІНТЕР", Грубич Костянтин, аналізуючи питання «Роль мас-медіа у формуванні громадської свідомості стосовно впливу харчування на здоров'я нації», наголошував на наступному: «Результати наших досліджень свідчать про те, що більшість представлених на українському ринку продуктів харчування виготовляються за технічними умовами виробника, а не за ДСТУ. Це дозволяє вносити до традиційних рецептур нові інгредієнти, яких раніше просто не існувало, більшість з яких не є корисними для здоров'я людини, а інколи і становлять серйозну небезпеку». Тривалий час аудиторія не відпускала відомого тележурналіста, який разом з творчою групою програми «Знак якості» з'ясовує, що ж насправді ховається за яскравою обгорткою та обіцянками виробників.

      Також яскраво запам'яталися виступи Ничипорчук Наталії, що представляла Науково-дослідний центр незалежних споживчих експертиз "ТЕСТ", Шевель Олени, що висвітлювала ключові аспекти програми «Споживай відповідально!» від генерального спонсора проекту ЗАТ «Оболонь», Бабенко Тетяни від офіційного спонсора проекту компанії "МЕТРО Кеш енд Кері Україна", Виконавчого директора  ГО «Асоціація замовників і виробників соціальної реклами в Україні» Тараненко Сергія та представника від спонсора проекту компанії «Галичина» Мойси Тараса.

     Увінчався проект проведенням круглого столу на тему: «Харчування студентів: теорія і практика», реалізацію якого забезпечив КНТЕУ. Між студентами, провідними науковцями КНТЕУ, представниками практики (директорами центрів організації харчування студентів) розгорнулась палка дискусія, в ході якої проводилася паралель та висвітлювалися особливості таких питань, як: закордонний досвід організації харчування студентів, аналіз результатів анкетного опитування студентів щодо організації харчування у закладах ресторанного господарства при навчальних закладах України, аналіз результатів анкетного опитування студентів щодо організації харчування у закладах ресторанного господарства КНТЕУ, вегетаріанська кухня, оздоровче харчування та концепції організації харчування студентів у ВУЗах України. Модерував процес професор КНТЕУ, головний науковий співробітник Наукового центру профілактичної і клінічної медицини державного управління справами при Президенті України Карпенко Петро Олександрович. 


Переглядів: 1227 | Додав: admin | Рейтинг: 3.0/1
Всього коментарів: 0
Додавати коментарі можуть лише зареєстровані користувачі.
[ Реєстрація | Вхід ]
Copyright MyCorp © 2024
Сайт создан в системе uCoz